flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний господарський суд повернув державі з незаконного користування земельну ділянку – «Сегодня»

02 березня 2015, 10:06

Київський апеляційний господарський суд повернув з незаконного користування земельну ділянку площею 0,58 га на вул. Святошинській, яку у 2011 році Київрада передала КП «Київтранспарксервіс» для будівництва наземно-підземних паркінгів.

У червні 2014 року заступник прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради звернувся до суду з позовом КП  «Київтранспарксервіс» та ТОВ  «Київ-Арт» про визнання незаконними інвестиційного договіру між Київрадою та товариствами.

Як пише інтернет-видання «Сегодня.ua», з'ясувалося, що згідно з документами, товариства, крім будівництва паркінгу, набули право зводити на цій ділянці інші об'єкти громадського призначення, що суперечить початковій угоді. Тому прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду міст Києва, аби інвестиційний договір визнати недійсним. Проте суд позов прокуратури не задовольнив.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокуратура звернулася із заявою до Київського апеляційного господарського суду, який, вивчивши всі надані докази у справі задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Тим самим, суд повернув земельну ділянку до громадської власності.