flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу!

01 грудня 2014, 12:21

З 27 листопада державне підприємство «Укрпошта» зупиняє приймання і доставку поштових відправлень на територіях Донецької та Луганської областей, які не контролюються українською владою.

 

Зокрема, у Донецькій області пересилання пошти не здійснюватиметься:

- до/з міст обласного значення: Донецьк, Докучаєвськ; Горлівка, Єнакієве (крім м.Вуглегірськ), Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк (у т.ч. Зугрес), Шахтарськ, Ясинувата та населених пунктів, підпорядкованих цим міським радам.

- до/з населених пунктів у районах: Амвросіївський, Новоазовський (с. Піонерське, с. Приморське, с. Комінтернове, с. Водяне, с. Заїченко, с. Широкине, с. Бердянське, с. Павлопіль, с. Пищевик, с. Черненко, с. Лебединське, с. Сопине), Старобешівський, Шахтарський.

У Луганській області приймання поштових відправлень не здійснюватиметься:

- до/з міст обласного значення: Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханів та населених пунктів, підпорядкованих цим міським радам.

- до/з населених пунктів у районах: Антрацитівський, Краснодонський, Лутугинський, Перевальський, Свердловський, Слов’яносербський (межі району встановлені відповідно до постанови ВРУ від 07.10.2014 № 1692-VII про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області).

Укрпошта також наголошує, що у зв'язку з активним веденням бойових дій не здійснюється приймання поштових відправлень до м. Авдіївка, населених пунктів Тельманівського та Ясинуватського районів Донецької області.

У разі необхідності відправлення пошти споживачам, які проживають на території, що не контролюються державною владою України, надсилати пошту можна до поштових відділень, що функціонують на підконтрольних українській владі територіях. Відправити листа або посилку можна «до запитання», вказавши після найменування адресата назву населеного пункту (що контролюється українською владою), району, області, а також найменування об’єкту поштового зв’язку місця призначення та поштовий індекс. Також відправник має обов’язково поінформувати адресата про надходження відправлення на його ім’я та погодити з ним об’єкт поштового зв’язку місця призначення.

 Частково забезпечується надання послуг поштового зв'язку:

- у м. Дебальцеве (працюють ВПЗ Дебальцеве № 1, 3, 5, ВПЗ Миронівський, ВПЗ Світлодарське) Донецької області;

- у м. Попасна (ВПЗ Попасна № 1, 2) Луганської області.

У ці міста можна відправити тільки реєстровані поштові відправлення, обов’язково вказавши номер телефону адресата. Доставка додому не здійснюється. Приймання відправлень у вказаних відділеннях здійснюється всіх видів