flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання Ради суддів України

08 вересня 2014, 16:35

5 вересня 2014 року в приміщенні Верховного Суду України відбулося чергове засідання Ради суддів України, на якому, зокрема, було прийняте рішення про проведення ІІ етапу ХІІ позачергового з’їзду суддів, який відбудеться 25-26 вересня 2014 року.

 

Під час засідання було схвалено проекти змін до Положення про Раду суддів України та Регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного Суду України з посад за квотою з’їзду суддів України, а також прийнято рішення про передачу Регламенту для затвердження ХІІ позачерговому з’їзду суддів України.

 

Крім цього, Рада вирішила продовжити роботу над проектом Регламенту з’їзду суддів України та повернутися до обговорення пропозицій до вказаного проекту 11-12 вересня 2014 року. Також, до складу раніше створеної робочої групи включено: Тараса Багрія, Вадима Бутенка, Владислава Костенка, Дениса Масенка, Анатолія Марцинкевича, Оксану Марченко, Інну Плахтій, Олега Присяжнюка, Людмилу Соломаху.

 

На засіданні будо заслухано голову Комітету забезпечення гарантій незалежності суддів Михайла Новікова. Активно обговорювалась інформація щодо сюжетів  телеканалів «1+1» та «ICTV». Як результат, Рада суддів України вирішила звернутися до Всеукраїнської громадської організації «Комісія журналістської етики» для розгляду та надання оцінки відповідності дій журналістів телеканалів, відповідно до вимог «Етичного кодексу українського журналіста». Також рекомендувати суддям судів загальної юрисдикції та органам суддівського самоврядування, в разі незгоди з діями представників ЗМІ, звертатися за оцінкою їх дій до Всеукраїнської громадської організації «Комісія журналістської етики».

 

Було затверджено граничну чисельність працівників Державної судової адміністрації України, в кількості 634 одиниці, у тому числі її територіальних управлінь – 490 одиниць. Також Рада судів внесла зміни до Положення про Державну судову адміністрацію України, затвердженого рішенням РСУ від 22 жовтня 2010 року №12 (зі змінами і доповненнями).

 

Так, до Положення внесені наступні зміни:

  до повноважень Голови ДСА України також віднесено погодження Положення про автоматизовану систему визначення члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Положення про порядок доступу суду до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

  Голову ДСА України наділено повноваженнями стосовно самостійного затвердження структури Державної судової адміністрації України.

 

Шляхом внесення відповідних змін до Положення про ДСА України було ліквідовано посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України.