flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищому господарському суді України відбулась нарада голів апеляційних та місцевих господарських судів України

23 травня 2014, 11:55

22 травня 2014 року в приміщенні  Вищого господарського суду України відбулась нарада голів апеляційних та місцевих господарських судів України. Також у заході прийняли участь заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, народний депутат України Леонід Ємець, Голова Державної судової адміністрації України Зіновій Холоднюк, заслужений юрист України, академік Національної академії правових наук Дмитро Притика та інші.

Основною метою проведення наради було обговорення та вирішення проблемних питань, пов’язаних з функціонуванням системи господарських судів України, та координація подальших спільних дій щодо зміцнення довіри до судової влади України.

Відкрив нараду голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, який зазначив що сьогодні в судовій системі працюють кваліфіковані фахівці та дотримуються строки розгляду справ. «Для розвитку суспільства важливі дві складові: конкуренція та справедливий суд», - наголосив Б. Львов. Також, закликав голів судів до максимальної відкритості роботи господарської юрисдикції, оскільки закритість, на його думку, породжує плітки. На відкритості та прозорості судової системи зосередив свою доповідь і Дмитро Притика.

На завершення наради її учасники наголосили, що сьогодні головним завданням для суддів є якісне здійснення правосуддя та винесення законних рішень. Також учасники зустрічі дійшли висновку про важливість та надзвичайній необхідність проведення подібних заходів.

Відділ організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень