flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Київського апеляційного господарського суду прийняли участь у роботі щорічного судово-правового форуму «Цивільний та господарський процеси»

24 квітня 2014, 18:00

18 квітня 2014 року у Кловському палаці за участю суддів, науковців та юристів-практиків відбувся ІІ Щорічний судово-правовий форум (далі - Форум), організований Верховним Судом України спільно з газетою "Юридическая практика".

У роботі Форуму взяли участь Голова Київського апеляційного господарського суду Олег Хрипун та суддя-член Ради суддів господарських судів України Юрій Власов.

Форум відкрив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, який в своєму виступі зокрема зазначив, що проведення заходу цього року відбувається у непростих для держави умовах, які ставлять нові виклики і перед суддями, адже суспільство шукає шляхи для відновлення довіри до судової влади України. І найважливішою у цьому видається роль самих суддів, оскільки рішення суду має бути не лише формально законним, а й справедливим по суті. І в цьому сенсі, наголосив Ярослав Романюк  одним із завдань найвищого судового органу країни є спрямування судової практики саме у такому руслі.

До присутніх звернувся співорганізатор заходу - шеф-редактор газети "Юридическая практика" Рустам Колесник, який подякував всім за участь  у роботі Форуму та підкреслив важливість проведення подібних фахових зустрічей.

Також з вітальним словом виступив Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, який зазначив, що керівництво ВГС України налаштоване на продуктивну та довголітню співпрацю з Верховним Судом України.

Фахові дискусії на Форумі проводилися у форматі роботи трьох сесій, які проходили одночасно: з кримінального, адміністративного та об'єднаної - з цивільного та господарського процесів. Так, під час роботи об'єднаної сесії  обговорювалися питання, які виникають при розгляді спорів за участю Антимонопольного комітету України, відшкодування судових витрат у господарському процесі, що стосуються процедури банкрутства за новим законодавством та інші.

На завершення Форуму його учасники наголосили на важливості та надзвичайній необхідності подібних заходів.