flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КАГС відбулась чергова зустріч Робочої групи із забезпечення доступності судів для осіб з інвалідністю

26 квітня 2017, 12:30

     27 квітня 2017 року у Київському апеляційному господарському суді пройшла третя зустріч Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві.

 

В ході заходу було заслухано представника Державної судової адміністрації України та ДП «Інформаційні судові системи» про вжиті заходи щодо приведення сайтів судових установ у відповідність до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2013 № 730 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 р. № 3 і від 29 серпня 2002 № 1302».

Крім того, в ході круглого столу, було продемонстровано роботу програмного забезпечення «JAWS», яке увібрало в себе основні програми та учбові матеріали, необхідні людям з вадами зору для освоєння комп’ютера та роботи з ним. Зокрема, з 2005 року програмне забезпечення обладнане мовним (говорючим) функціоналом, який дуже полегшив доступ людей з вадами зору до комп’ютерних програм та інформації на веб-ресурсах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наголосили й на необхідності приведення сайтів установ у відповідність до вимог Постанови Кабміну від 26.09.2013 №730, а  також Рекомендаціям НІКЦ УТОС з доступності інформації в Інтернеті.

До наступних першочергових завдань Групи виокремили необхідність проведення тренінгів для працівників суду, до обов’язків яких входить взаємодія із відвідувачами в реалізації прав та законних інтересів осіб з інвалідністю. А також обговорення конкретних проблем у столичних судах.