flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд повернув державі право на розробку нафтогазоносного родовища», – «РБК-Україна»

31 березня 2017, 09:56

«Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокурора, визнавши ПАТ «НАК «Надра України» право власності на 24% у праві власності на Сахалінське нафтогазоносне родовище в Харківській області», – про це повідомляє інформаційний портал «РБК-Україна».

Прокуратура звернулася до господарського суду з позовом про визнання права власності та витребування на користь держави в особі ПАТ «НАК «Надра України» 24% частки у праві розробки Сахалінського родовища. Вказана частка у праві спільної часткової власності була продана ТОВ «Голден Деррік».

Вивчивши надані докази по справі та вислухавши доводи сторін, Київський апеляційний господарський суд визнав договір купівлі-продажу вказаної частки у праві спільної часткової власності за договором про спільну інвестиційну та виробничу діяльність на геологічне вивчення з дослідно-промисловою експлуатацією і промисловою розробкою Сахалінського родовища недійсним, що надалі підтвердив і Вищий господарський суд України.

Відповідачі звернулися із заявою про перегляд рішення апеляційної інстанції за нововиявленими обставинами. Однак, погодившись із доводами прокуратури, Вищий господарський суд України 22.03.2017 в задоволенні касаційних скарг відмовив, а рішення суду апеляційної інстанції залишив без змін.